Personlig rådgivning:
0812111663

Oskar hos våra kunder

Se våra Oskar-skorstenar i rostfritt stål på plats hos kunder

Kundprojekt

Här berättar vi om olika projekt där husägare har installerat en Oskar-skorsten. Eftersom vi kan planera mycket individuellt med skorstenssystemet, kan vi hjälpa våra kunder att hitta skorstenslösningar för en mängd olika projekt. Men ta bara en titt själv och låt Oskar övertyga dig.


Har du redan köpt en skorsten av oss? Då skulle vi vara glada att få en bild och en kort text om ditt projekt.

Skicka foto

Installation av Oskars skorstensmodul vinklad hemma hos en kund Installation av Oskars skorstensmodul vinklad hemma hos en kund

Min ventilationsfläkt var ivägen 


Therese hörde av sig till Hello-Oskar och behövde en bra och prisvärd skorsten till hennes nya kamin. Hon efterfrågade en lösning för hennes husvägg där det satt en ventilationsfläkt ovanför planerade vägghålet.

"Att ha en skorsten som gick framför fläkten var inte ett alternativ eftersom det hade blockerat fläktutsläppet och dessutom stört utsikten från mitt fönster" säger Therese. "Istället föreslog de på Oskar en skorstensmodell som vinklades i sidled under fläkten. Därefter går den igenom takutsrånget, vilket jag tyckte var en bra lösning".

Genom att vinkla skortenen i sidled kunde Therese få en skorsten som varken blockerade fläkten eller syntes från fönstren. Med en smidig takgenomföring går skorstenen rakt upp igenom takutsrånget istället för att ha ännu en vinkel, vilket inte hade varit optimalt för luftflödet i skorstenen.

"Här på Oskar erbjuder vi rör med olika vinklar (15 grader, 30 grader, 45 grader och 90 grader) och vi har t-rör med 90 graders- eller 45 gradersanslutning. Dessutom kan rören roteras i fästena och fixeras i vilken riktning man vill. Detta ger oss otroligt många möjligheter att variera skorstensmodeller efter vad kunden behöver till sitt projekt" säger Oskars skorstensexpert Helen.

 

Therese - April 2022

Våra kunders åsikter

Förskjutning på husfasaden

Mikaels bakanslutna kamin var placerad så att skorstenen kom ut genom husväggen raket under ett fönster på andra våningen. I detta fallet behövde vi vinkla skorstenen i sidled eftersom skorstensröret inte kan gå framför ett fönster. Det blir visuellt snyggt att placera skorstenen centrerat mellan de två fönsterna och låta den gå upp precis vid taknocken.

En horisontell 90 graders vinkel direkt utanför väggenomföringen gjorde det möjligt att förskjuta skorstenen i sidled och sedan leda den rakt upp för fasaden.

Likt den klassiska utomhusmodellen placerades en rördel med sotlucka under t-röret, en bottenplatta med ventil för kondensat och därunder en väggkonsol.

"Något jag verkligen gillar med Oskar-skorstenen är att den har en rengöringslucka. Jag slipper lägga pengar på stegar och att göra det höga taket säkert att klättras på. Min sotare är glad att han kan göra sitt jobb på marknivå" säger Mikael.

Mikael G. - Maj 2023

Installation av Oskars skorstensmodul vinklad hemma hos en kund Installation av Oskars skorstensmodul vinklad hemma hos en kund

Installation av Oskars skorstensmodul hemma hos en kund Installation av Oskars skorstensmodul hemma hos en kund

Jag behövde en isolerad skorsten till friggeboden 

"Jag skaffade en begagnad kamin som jag ville sätta i min nybyggda friggebod för att kunna värma upp den. När jag letade runt på nätet hittade jag Hello-Oskar som verkade ha en lättmonterad, prisvärd och kvalitativ skorsten. Eftersom min friggebod är i trä var det viktigt att rören var isolerade och godkända" berättar Hans.

Hur gick du tillväga?
"Först hittade jag deras offertförmulär på hemsidan där jag fyllde i måtten och annat som de ville ha. Lite senare samma dag fick jag ett förslag i mejlinkorgen som jag kikade på. Det såg bra ut men jag ställde lite kontrollfrågor till kundtjänsten och tillsammans hittade vi bra lösningar som passade min bod."

Hur gick det att bygga skorstenen?
"Efter någon vecka hade jag alla delarna hemma. Gillade verkligen hur lätt skorstenen var att montera. Manualen var till stor hjälp och installationstekniken, alltså när man skruvar ihop dem och sätter på klämbandet, var enkel att förstå och använda. Inga oklarheter alls och det var trots allt första gången jag monterade en skorsten på egen hand."

Besiktning och användning
"När jag vände mig till kommunen, för att få tillstånd för skorstenen, passade jag på att fråga om regler för montering. Fick råd från lokala sotarbolaget om hur jag skulle montera den i friggeboden för att göra den säker. Även om Oskar har säkerhetsanvisningar så rekommenderade de att stämma av med sotaren som skulle besiktiga - vilket var bra för då visste jag säkert vad som gällde innan jag beställde och började bygga ihop den."

"Nu är skorstenen på plats, den är besiktigad och godkänd och friggeboden är varm. Skulle absolut köpa från Oskar igen. Uppskattade den smidiga kundservicen, korta leveranstiden, att den var så lätt att montera och inte minst kvaliteten man får för priset."

Hans G.  - Feb 2023

Visa oss ditt projekt!

Har du redan en Oskar skorsten? Skicka då några bilder och en kort beskrivning av ditt projekt till oss.

Vi och alla framtida Oskar-kunder kommer att bli glada.

Berätta om ditt projekt

Behöver du råd?

Om du behöver hjälp med att hitta rätt skorstensmodul för ditt hus/projekt är du välkommen att kontakta våra experter på Oskar för att hitta exakt den skorstensmodul som passar dig.

Vi ser fram emot att få ditt mail eller telefonsamtal!