Personlig rådgivning:
0812111663

Högkvalitativa skorstensmoduler till ett bra pris

Meine Webseite

Har du frågor eller vill ha individuell rådgivning?

Kontakt

Isolerad skorsten i rostfritt stål


Hos Hello-Oskar kan du välja det skorstenspaket som passar dig bäst. Vi säljer kompletta skorstensmoduler som är redo att monteras när de leveras hem till dig. Alla våra skorstensdelar är gjorda av rostfritt stål och är helisolerade i form av ett lager keramisk fiberisolering. Rören är utformade för att vara smidiga och lätta att hantera - dessutom är de utrustade med SAS-Tec som gör anslutningen mellan rördelarna simpel att fästa. Monteringen av din nya utvädiga eller invändiga skorsten går därför både snabbt och enkelt.


Alla våra produkter och produktion är godkänd enligt EU-standard.

 

 

Skorstenen Oskar i rostfritt stål monterad på en gul husvägg Skorstenen Oskar i rostfritt stål monterad på en gul husvägg

Tillgänglig kundtjänst: 0812111663

Över 3000 sålda skorstenar

Designad och framtagen i Tyskland

Välfyllt lager och snabb leverans

Få en gratis offert från oss

Ikon som visar linjal för att ta mått till en offert på skorsten Ikon som visar linjal för att ta mått till en offert på skorsten

1.

Lägg in mått

Berätta om ditt projekt och ange mått för din nya skorsten.

Ikon som visar papper för att fylla i formulär till en offert på skorsten Ikon som visar papper för att fylla i formulär till en offert på skorsten

2.

Vi sätter ihop paket

Våra experter kikar på ditt projekt och sätter ihop delarna du kan behöva.

Ikon som visar mejet man mottar med offert på skorsten Ikon som visar mejet man mottar med offert på skorsten

3.

Du får en offert

Snart har du en offert i mejlinkorgen med ett förslag på din nya skorsten.

Ibland är det inte helt enkelt att veta vilket skorstenspaket man behöver eller vilka tillägg av produkter som krävs för att få en skorstensmodul som passar det specifika projektet. Därför har vi på Hello-Oskar utvecklat ett smidigt offertformulär där ni kan fylla i information om huset och önskad skorsten. Inom 24 timmar får du offerten i din mejlinkorg och kan kika på vårt förslag. 


Välkommen med din förfrågan!

Bild på Oskars utvändiga skorstenspaket Bild på Oskars utvändiga skorstenspaket

| Helisolerad | CE | Rostfritt stål

Utvändigt skorstenspaket


Oskars orginal är vårt mest sålda skorstenspaket. Modulen består av en väldesignad utvändiga skorstenen. Tack vare en rördel med sotlucka under t-röret kan din sotare dessutom rengöra skorstenen från marknivå.  Denna modell går att utforma efter olika husfasader: en helt rak skorsten, vinklad utanför takutsprånget eller med en genomföring i det utstickade taket.

Bild på Oskars invändiga skorstenspaket Bild på Oskars invändiga skorstenspaket

| Helisolerad | CE | Rostfritt stål

 

 

Invändigt skorstenspaket


Har din kamin sitt rökrörutlopp på ovansidan och du vill ha en invändig skorsten? I så fall passar Oskars inomhuspaket perfekt!
De nätta skorstensrören går då rakt upp från kaminen och ut igenom taket. I paketet ingår alla delar du behöver till skorstenen inklusive en regnhuv med gnistskydd för att förhindra vatten och smuts från att trilla ner i kaminen.


Våra bästsäljare av enskilda produkter

Till våra skorstensdelar

Köp idag - betala senare!

 

Hos oss kan du välja att betala på det sätt som passar dig bäst. Vi ger dig exempelvis möjlighet att köpa redan idag och betala senare när du tagit emot din order eller delbetala över tid. Du kan känna dig trygg med köpet av din nya skorsten.


Tillgängliga betalmetoder:

  • Visa
  • Klarna faktura
  • Amazon Pay
  • Banköverföring
  • Mastercard
  • Klarna direktbetalning
  • Paypal
  • Klarna delbetala

Betyg från våra kunder


Tillgänglig kundservice
Om du har frågor så finns vi här:
Tel. 0812111663

CARE+

Upp till 25 års garanti

Våra skorstenar har CE-certifikat, TÜV-certifikat och är godkända i hela EU

Vi erbjuder snabb leverans
Vi har ett välfyllt lager som gör att vi kan skicka din order snabbt

Enkel att montera
Våra skorstenar kan du snabbt och enkelt montera tack vare SAS-Tec

SAS-Tec ©

Secure Adjust System: enkel & snabb installation

För att installationen av din nya skorsten ska gå snabbt och smidigt utvecklade vi på Oskar den unika installationstekniken SAS-Tec. Skorstensdelarna är här försedda med ändar som enkelt skruvas ihop med en mindre rotation och sedan säkras anslutningen med ett klämband som ligger perfekt i en nedsänkt skåra mellan rören.

1) Sätt samman rören
2) Fäst förbindelsen med en lätt rotation
3) Säkra kopplingen med OSKAR klämband


* Obs: Inte alla produkterna är försedda med rotationfästet eftersom vissa delar behöver vara flexibla i vilken riktning de fixeras. 

 

GIF som visar montering av Oskars skorstensrör i rostfritt stålGIF som visar montering av Oskars skorstensrör i rostfritt stål
Helen i kundsupport för Oskar Skorstenmoduler Helen i kundsupport för Oskar Skorstenmoduler

Har du frågor till oss?

 

Hos oss på Hello-Oskar är det viktigt att finnas där och hjälpa våra kunder med diverse frågor eller funderingar.
Många vanliga frågor och svar har vi samlat i vårt Helpcenter, så kika gärna där och se om du hittar vad du söker.
Vi ser fram emot att höra från dig på epost, i chatten eller på telefon.

Våra öppettider är vardagar kl. 09-12 och 13-18

Oskar skorstensmodul i rostfritt stål Oskar skorstensmodul i rostfritt stålVi erbjuder upp till 25 års garanti


En bra skorsten ska vara stabil, säker och rostfri. Den ska hålla i många år i ur och skur. Skulle någonting gå visa sig vara defekt behöver du en bra garanti att nyttja.
Hos oss får du alltid 10 års garanti på din skorsten automatiskt vid köp. Vid köptillfället kan du välja att köpa till ytterligare 15 år (totalt 25 års skydd) genom att välja till OSKAR Care + för ett engångspris på 850 kronor.

Våra kunders egna ord

Kund som gett bra omdöme på Oskar skorstenen Kund som gett bra omdöme på Oskar skorstenen

Kunden Mikael

"Jag är jättenöjd med min skorsten från Oskar. Fick hem min beställning snabbt och kunde enkelt installera den. Uppskattade att jag fick ett komplett paket med alla delar jag behövde direkt och att jag fick bra stöd från supporten på Oskar med mina frågor"

Berättelser från våra kunders projekt

     Ø150 mm
     Väggmontering
         Rak modell


Ullamco laboris nisi ut aliquip

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. 

Läs mer > 

     Ø130 mm
     Väggmontering
          Rak modell


Ullamco laboris nisi ut aliquip

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. 

Läs mer > 

   Ø150 mm
    Markmontering
     Vinklad modell


Ullamco laboris nisi ut aliquip

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. 

Läs mer > 

Läs fler berättelser

Mer information om skorstenen Oskar

Köp en rostfri stålskorsten online

Med teamet hos oss på Oskar kan du känna dig trygg Köp smidigt en skorsten från oss online: vi erbjuder grossistpriser till privatkunder Du kan enkelt och smidigt beställa en skorsten från oss på Oskar. Börja med att formulera din förfrågan och beskriv dina behov och önskemål. När du skickat oss din offerförfrågan kan vi erbjuda dig en skorsten som passar just dig och ditt projekt.

Köp en stålskorsten direkt online istället för via en mellanhand för att undvika onödiga extra kostnader

Transparens, rättvisa priser, kvalitet och kompetens är allt för oss på Oskar. Du kan känna dig säker när du köper delarna till din skorsten från oss. För din kännedom är vårt företag baserat i Hamburg och vårt stora lager ligger i Reinbek, strax utanför Hamburg.

På vår hemsida kan du läsa allt du behöver veta
Vår ambition och grunden för vårt arbete är att tillfredställa våra kunder. Tack vare många års erfarenhet, vår kompetens, vår stora kundbas och motsvarande höga ordervolym kan namnet Oskar representera isolerade skorstenar i rostfritt stål till för kvalitet till förmånliga priser. Vårt mott är: Inga kompromisser när det gäller kvalitet. Utöver det står vi även för välkalkulerade priser i linje med marknaden som vi erbjuder slutkunden och inte endast professionella inom området.

Vi levererar tryggt dina paket

Till skillnad från andra billiga paket, där komponenter slängs ihop från en mängd olika producenter och där vissa av dem är av dålig kvalitet, kommer komponenterna till Oskars skorstenar (med undantag för skruvarna) från en enda källa - och produktionen är unik. Det betyder att alla som vill ha en isolerad orginalskorsten från Oskar kan beställa direkt från oss online. "När man planerar och jämför priser bör man också vara uppmärksam på kvaliteten och leverantörens avtryck" förklarar Max från Oskars team. Det kan vara värt att ta en närmare titt eftersom på produkter som erbjuds väldigt billigt eftersom de i värsta fall erbjuder delar av sämre kvalitet såsom legerade stålplåtar istället för delar av rostfritt stål. Ett annat exempel är isoleringsmaterial som är för billigt (såsom stenfibrer) vilka oftast är tjockare och kan ge ogynnsamt stora skorstenar.

Beställ online - hos oss kan du känna dig trygg

Företaget är baserat i Hamburg och vårt stora lager finns i Reinbek, strax utanför Hamburg. Naturligtvis är alla paket från Oskar i rostfritt stål som är TÜV- och CE-certifierade. Vi erbjuder också en garanti i upp till 25 år.

Fördelar med isolerad skorsten i rostfritt stål från Oskar
Valet av skorsten, mellan en oisolerad skorsten eller den mer komplexa isolerade konstruktionen, beror i första hand på den avsedda användningen. Först och främst: Om du planerar att installera en rostfri skorsten på en byggnads yttervägg, som vanligtvis är fallet, bör du inte använda ett oisolerat rör. Experter anser till och med att en sådan lösning är den sämsta tänkbara. "För att säkerställa att avgaserna alltid släpps ut korrekt och säkert i en mängd olika väderförhållanden är det isolerade skorstenssystemet nödvändigt och obligatoriskt för fasta bränslen" förklarar Max från Oskars team.

Viktigt att veta

När det gäller materialkvalitet finns det i princip inga skillnader mellan oisolerade eller isolerade delar av rostfria skorstenar. Med högkvalitativa isolerade skorstenar i rostfritt stål används så kallade V4A -stål för för innerröret och detsamma gäller högkvalitativa oisolerade system. Rostfria stålplåtar av V4A är mycket hållbara, mycket syrabeständiga och ger därför ett bra skydd mot aggressiva avlagringar och kondensat. Ett grundkrav för att motverka sotning.

Olika konstruktioner för olika användningsområden av skorstenen

Skillnaden mellan de två varianterna är strukturen. I motsats till en oisolerad skorsten i rostfritt stål är innerröret i den isolerade konstruktionen dessutom inneslutet av isolering och ett yttre rör. Till exempel har Oskars skorstenar rostfri stålplåt av V2A och V4A på insidan. Materialtjockleken är 0,5 mm. Dessutom uppfyller vår keramiska isolering, med en tjocklek på 25 mm, de högsta kraven (T600-standard). Våra skorstenar säkerställer att heta avgaser som strömmar genom det isolerade innerröret alltid släpps ut korrekt eftersom temperaturen hålls konstant hög. "Detta är viktigt eftersom om kalla avgaser släpps ut långsammare. Då kan kondensatavlagringar uppstå och den rostfria skorstenen kan sotas som ett resultat" förklarar Max från Oskars team.

Det isolerade skorstensröret - helt enkelt det bättre alternativet

De aspekter som nämns är goda argument för isolerade skorstenar i rostfritt stål. Ett annat plus är att ytterröret bildar ett skyddande lager runt själva avgasröret vilket gör systemet solid och hållbart. En dubbelväggig skorsten i rostfritt stål har en annan viktig fördel: Tack vare isoleringen av det inre röret sänks temperaturen på det yttre röret avsevärt. Som ett resultat utsätts byggnadens väggar i området kring skorstenen för lägre temperaturer. En isolerad skorsten är alltså ett bra skydd för byggnadsväven, ger betydande minskning av skaderisken och bildandet av köldbryggor längs skorstenen.

För mycket av det goda

Oisolerade rostfria skorstensrör används vanligtvis vid renovering av tegelkaminer och skorstenar. Teoretiskt kan även här ett isolerat rör användas för att förbättra draget i skorstenen. Ur expertsynpunkt räcker det dock med enkelväggiga rör här. Detsamma gäller gastermiska bad - här räcker det även i enskilda fall med oisolerade skorstenar.